Kakfeber i Ekenäs

Fyrabarnsmamman Michaela Jalava pustar ut i sitt vackra och rymliga kök i en idyllisk villa utanför staden Ekenäs i södra Finland. På köksbordet ligger Kakkutukkus burkar och en diskussion bryter ut i familjen om vilka som är favoriterna.

- Kolagodisarna är bäst! hävdar sonen Jonatan bestämt.

- Nä, det är chokladbollarna med kokos som är bäst, alla vill ha dem, säger Michaela.

Vardagen för en fyrabarnsmor är stressig och Michaela har också en hel del förtroendeuppdrag, bland annat är hon klassmamma för dottern Alicias klass 9E vid Ekenäs högstadium. På sista klassen i högstadiet är det viktigt att få göra en resa tillsammans med klassen. Då gäller det att få ihop en stadig reskassa och där har Kakkutukku varit en räddning.

- Det har varit ett mycket enkelt och bra alternativ om man jämför med andra sätt att samla pengar och det känns dessutom lätt att få med eleverna i det här arbetet, förklarar Michaela.

Hon har använt Kakkutukku för att samla pengar till alla sina fyra barns olika klassresor genom åren, ända sedan de var små. Ur en klassmammas perspektiv är det viktigt att hitta ett sätt att samla pengar som inte är alltför tidskrävande och stressigt, ett system som ger ordentlig vinst utan att kräva alltför mycket av den vuxna.

- Med Kakkutukku har det alltid fungerat bra, med snabba leveranser och produkter som det är enkelt att sälja. Kunderna här i Ekenästrakten känner till Kakkutukku och de vill verkligen ha produkterna.

Dessutom har man varit nöjd med förtjänsten. Med de medel som eleverna samlat in tänker klassen åka till nöjesparken Särkänniemi i Tammerfors.

Michaelas dotter Alicia har varit med om att sälja kakorna och är väldigt nöjd med slutresultatet.

- Det är helt toppen att få göra en resa tillsammans med klasskompisarna en sista gång, snart är grundskolan slut och vi går skilda vägar i livet. Det här blir ett minne för livet för oss, säger hon.

Ekenäs 9E

Total förtjänst 2 476 €

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Total förtjänst2 476 €

Antal sålda burkar – 3 i topp

Äidin Suklaapalloset396 st
Tenavien Toivekarkit90 st
Isoäidin Suklaakeksit36 st