Vi fick öva eget företagande med hjälp av Kakkutukku

Källhagens skola är en högstadieskola i Lojo med ca 250 elever i åk 7-9. I åk 9 grundar de elever som läser ekonomi och företagsamhet, egna företag som de själv bedriver under ett års tid. De har kunnat öva sina färdigheter i marknadsföring, kundservice och redovisning från början till slut i processen med Kakkutukkus produkter.

- I Källhagens skola existerar en lång tradition med att sälja Kakkutukkus produkter. Det är ett arv från lärare till lärare och klass till klass för att finansiera klassresor – berättar läraren Kristian Walls.

- Vi brukar genomföra en lägerskola på Åland i slutet av åk 9. Det ska finnas vettiga programpunkter för eleverna under lägerskolan så att det inte blir tråkigt. Vi brukar köra gocart, spela paintball, paddla samt besöka en högrepsbana. Dessa aktiviteter slukar en massa pengar, försäljningen av Kakkutukkus produkter har hjälpt oss mycket då vi samlat in medel till dessa roliga programpunkter - säger Kristian och fortsätter – Vi brukar också besöka Pommern, sjöfartsmuseet samt någon skola i undervisningssyfte.

I slutet av vårterminen reser klassen sedan till Finlands Bank och Myntmuseet, samt äter något gott med den förtjänst de gagnat sig.

Lärare Kristian Walls, Källhagens Skola åk 9, Ekonomi o Företagsamhet

Källhagens skola åk 9

Total förtjänst 5 902 €

Försäljningsfakta

Antal försäljningar5 st
Total förtjänst5 902 €

Antal sålda burkar – 3 i topp

Äidin Suklaapalloset594 st
Isoäidin Suklaakeksit432 st
Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus396 st