Vi har åkt på cuper, betalat planhyror och sänkt medlemsavgifterna

I Jeppis FBC spelar cirka 150 juniorer i grupper med flickor och pojkar i alla åldrar. En av klubbens största utgifter är kostnaden för att hyra planer på Rettig Sport Center i Jakobsdal. Att sälja Kakkutukkus kakor, knäcke och godis ger därför en fin möjlighet att finansiera planhyrorna. Jeppis FBC har länge samarbetat med Kakkutukku, vilket hjälpt dem att hålla nere medlemsavgifterna och finansiera turneringar och andra aktiviteter, utöver seriespel.

Carolina Isomaa berättar att produkterna är lättsålda och passar bra till föreningens verksamhet. Förutom kakor och godis brukar man sälja mycket av Carolinas egen favorit, knäckebröden. Försäljningen görs i samarbete mellan barnen och föräldrarna till släkt, vänner och bekanta och på arbetsplatser. Carolina tycker att Kakkutukkus produkter har ett bra pris och ett sortiment där alla alltid hittar något de tycker om.

– Det är skönt att hantera försäljningen via Mina sidor, sälja med webshoppen och slippa allt pappersarbete, berättar Jennie som spelar i Jeppis FBC. – Våra stamkunder väntar på att vi kommer ut och säljer Kakkutukkus produkter, fortsätter hon.

– Vi lyckades sälja hela 430 burkar på kort tid, tack vare att det var så enkelt att dela webshoppen. Och alla är så glada när det får sötsaker, säger Carolina.

Samarbetet med Kakkutukku har fungerat mycket bra ochpågåttsedan 10 år tillbaka.

Carolina Isomaa berättar om ett tillfälle när hon hade en burk med Äidin Suklaapalloset hemma i skåpet. Hon upptäckte att det låg en banan i burken med en lapp från hennes son där det stod: ”Haha, jag tog den sista!”.

 

Jeppis FBC

Total förtjänst 6 439 €

Carolina Isomaa, ordförande, Jeppis FBC

Carolina Isomaa, ordförande, Jeppis FBC

Carolina Isomaa, ordförande, Jeppis FBCJeppis FBCJeppis FBCJeppis FBC

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare9 st
Total förtjänst6 439 €