Solig cykeltur i pittoresk Billnäs

Billnäs händelserika historia sträcker sig nästan 400 år bakåt i tiden. Det tidigare så framgångsrika järnbruket vid Svartåns vattenfall har fått ge plats för modernare industrier och här har i stället uppstått en idyllisk by som är populär bland turister.

”Välkommen till vårt underbara Billnäs – världens bästa plats!” ropar Marga Sandström, ordförande i Hem och Skola-föreningen. Billnäs skola är en liten skola som ligger idylliskt på en kulle omgiven av åkrar. 

I klasserna 1-6 går sammanlagt 57 elever. Skolgården är full av färggranna cyklar. Cykeln är ju det bästa sättet att ta sig fram i Billnäs och nästan alla elever cyklar till skolan, året om. 

Billnäs skola har sålt Kakkutukkus produkter två gånger. Läraren Susanna Ojala, som är Kakkutukkus kontaktperson, tog hand om administrationen runt försäljningen. Barnen tyckte att det var väldigt roligt och lätt att sälja kakor, godis och knäckesticks till sina släktingar, vänner och grannar.

De har nu beställt kataloger för att för tredje gången sälja Kakkutukkus produkter, berättar Marga. Det är väldigt enkelt att sälja när kunden själv kan titta i katalogerna och välja vilka produkter de vill ha. 

Marga och Susanna tycker att kontakterna med Kakkutukku har fungerat smidigt och bra. Produkterna har varit lätta att sälja och det har gett ett mycket bra tillskott till klasskassan som kan användas till gemensamma aktiviteter.

Marga Sandström                                                                   
Ordförande i föreningen Hem och Skola                         
Billnäs skola                                                     

 

Billnäs skola

Total förtjänst 2 222 €

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare50 st
Total förtjänst2 222 €