Unika i Finland – Närpes Drillflickorna

I Österbotten ligger Närpes, som är känt för sina tomater och gurkor. Stora växthus finns nästan överallt, och deras nattljus färgar himlen orangeröd.

En annan sak som gjort att Närpes blivit känd är Drillflickorna. Närpes Skolmusikkår är den enda musikkåren i Finland med en seriös satsning på drill. Närpes drillflickor är de enda i hela Finland. Verksamheten startades redan år 1968 och har fortsatt i snart femtio år.

Det har blivit tradition att samarbeta med Kakkutukku. Nancy Kankaanpää, som har organiserat inköpen, berättar att de samlar pengar för scenkläder, resor och för verksamheten. Drillflickorna tycker att Kakkutukkus produkter är lätta att sälja och man förtjänar en bra slant. Det är lätt att beställa kakorna och leveransen sker snabbt och smidigt, men först av allt- det är roligt att sälja Kakkutukkus produkter!

Och nu till träningen! Att drilla innebär en blandning av militärmarsch och showdans. Det speciella är att man använder en drillpinne som man gör olika rörelser med. Flickorna, i olika åldrar och på olika nivåer, deltar ivrigt i träningen varje vecka. Ibland kan man tappa pinnen i fartfyllda rörelser, men farten tappas inte; upp med pinnen och dansa vidare! Skrattet hörs i träningslokalen och varje gång lär man sig något nytt - dans, teknik eller bara njuter av glädjen i motionen.

Nu förbereder sig de välkända Närpes Drillflickorna för nya framträdanden i Finland och även utomlands. 


”Drill-mamma” Nancy Kankaanpää, Närpes Drillflickorna

Närpes Drillflickorna

Total förtjänst 3 443 €

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Total förtjänst3 443 €

Antal sålda burkar – 3 i topp

Äidin Suklaapalloset522 st
Isoäidin Suklaakeksit126 st
Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus72 st