”Tzatziki Efharisto” tarkoittaa ”lentokentälle kiitos”...

”Tzatziki Efharisto” on kreikkaa ja tarkoittaa ”lentokentälle kiitos”,
tai sitten pitää vielä hioa kreikan kielen taitoja, ennen kuin olemme valmiita viikon mittaiseen leirikouluun Kreetan saarella toukokuussa. Nokian Emäkosken koulun 9B-luokan jättiläismäinen leirikouluun tähtäävä urakka alkaa olla loppumetreillä, ja luokan tilillä näyttää olevan riittävät varat matkan toteuttamiseen. Vielä ennen matkaa oppilaiden täytyy tutustua matkakohteeseen ja opetella leirikoulun säännöt ulkoa, toteaa luokanvalvoja Kaj Raiskio.
- Leirikouluun päätettiin lähteä jo seitsemännen luokan ensimmäisten luokanvalvojan tapaamisten perusteella. Vanhempainillassa kaikki vanhemmat sitoutuivat tallettamaan luokan tilille kuukausirahaa, jolla katettaisiin puolet leirikoulun hinnasta.
Loput rahat päätimme kerätä pääsääntöisesti myymällä Kakkutukun tuotteita syksyisin ja keväisin. Valitsimme Kakkutukun siksi, että myös luokanvalvojan aiemmat luokat olivat myyneet Kakkutukun tuotteita - tuotteiden tiedettiin olevan laadukkaita ja menevän hyvin kaupaksi. Edellisen valvontaluokan kanssa Kakkutukun tuotteet olivat avainasemassa viikon mittaisen Ateenan matkan kustannusten kattamisessa. Kaiken kauppaamisen ja leirikouluun valmistautumisen tarkoituksena on ollut luokkahengen vahvistaminen. Jos joku ei ole saanut myytyä omia tuotteitaan, muut ovat auttaneet ja ottaneet enemmän tuotteita omalle vastuulleen.
Kreetan saari tulee luomaan loistavat olosuhteet leirikoulun pitämiseen. Oppilaat pääsevät tutustumaan Knossoksen palatsiin ja Iraklionin arkeologiseen museoon, missä opettajansa pääsee suu vaahdossa kertomaan menneiden aikojen parhaista hetkistä. Kenties luokkamme suuntaa myös Samarian laaksoon 15 kilometrin patikointiretkelle. Matkan aikana tutustumme myös yhden päivän ajan kreikkalaiseen koulujärjestelmään paikallisessa koulussa. Oppilaat odottavat eniten luvattuja rantaolympialaisia ja erityisen maukasta kreetalaista ruokaa. Paljon ehdimme kokemaan tuolla luonnonkauniilla saarella, lopettaa Kaj Raiskio.

Emäkosken koulu, 9B

Ansio yhteensä 3 770€

Myyntitiedot

Myyntien määrä4 kpl
Ansio yhteensä3 770 €

Myytyjen rasioiden määrä – Top 5

Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus455 kpl
Isoäidin Suklaakeksit315 kpl
Isoisän Suosikit210 kpl
Tenavien Toivekarkit210 kpl
Tonttumuorin Piparisydämet70 kpl

Ota yhteyttä

  • Arkisin: 08.00–17.00
  • Kakkutukku Oy
    Högberginhaara 10
    04360 Tuusula
  • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.