Helppo myydä ja koululaisille sopiva konsepti

Raumanmeren peruskoulu sijaitsee Raumalla meren läheisyydessä. Koulun 8.- ja 9.-luokkaiaisille on tarjolla valinnaisaineena yrittäjyysopintoja, ja opettaja Jussi Aikko kertoo, että oppilaiden halutaan saavan kokemusta yrittäjyydestä – varsinkin omalla työnteolla ansaitsemisesta.

– Myymme yleensä aina jotain kerätäksemme varoja yhteiseen kassaan hauskaa tekemistä varten. Kakkutukku oli minulle tuttu jo ennestään, ja tiesin, että konsepti on hyvä ja toimiva. Oppilaiden on tärkeää oppia, että rahaa saa kokoon olemalla itse aktiivinen. Kakkutukku on siitä hyvä, että puitteet ovat valmiina: myynnin aloittaminen on helppoa, ja konsepti sopii tämänikäisille oppilaille.

Jussi Aikon mukaan Kakkutukku valittiin, koska hän tiesi tuotteet laadukkaiksi ja koska maistuvien tuotteiden myyminen on hauskaa. Rahan kerjäämiseltä vältytään, ja asiakkaiden tietää arvostavan Kakkutukun tuotteita.
 
– Omat sivut -palvelu toimii hyvin, ja minulle yhteyshenkilönä annettiin selkeät ohjeet. Asiakaspalvelu vastasi aina nopeasti kysymyksiin, ja kaikki toimi niin kuin piti. Henkilökohtainen verkkokauppa oli hyvä täydennys paperiselle myyntikuvastolle. Kaupan jakaminen laajemmalle kohderyhmälle kävi helposti, mikä kasvatti myyntimäärää ja myynnin tehoa. Saimme voittoa 1 700 €, ja siihen tulokseen voi olla tyytyväinen.

Myyminen yhteistä tavoitetta varten synnyttää oppilaiden välille yhteishenkeä, mitä oli Jussi Aikon mielestä todella mukava seurata. Oppilaat Liina, Luka ja Otto kannustavat myymään ihan kaikille, ei siis pelkästään naapureille ja sukulaisille, vaan myös tuntemattomille ihmisille, koska lähes jokainen ostaa jotain. Liinan mukaan karkeilla oli hyvä menekki. Jussi Aikko jatkaa:

– Tämän Kakkutukku-kokemuksen perusteella hyödynnän mitä todennäköisimmin samaa konseptia uudelleen tulevien luokkien kanssa. Muille ryhmille antaisin vinkiksi, että kannattaa jakaa verkkokauppaa, koska se on niin helppoa ja kätevää.

– Pidän Kakkutukun tarjoamasta kokonaisuudesta. Tuotteet ovat laadukkaita ja menevät hyvin kaupaksi, joten voin lämpimästi suositella Kakkutukkua kaikille, Aikko päättää.

Opettaja Jussi Aikko, Raumanmeren peruskoulu 8. lk., yrittäjyys

Raumanmeren peruskoulu, 8. lk

Ansio yhteensä 1 773€

Myyntitiedot

Myyntien määrä1 kpl
Osallistujia43 kpl
Ansio yhteensä1 773 €

Ota yhteyttä

  • Arkisin: 08.00–17.00
  • Kakkutukku Oy
    Högberginhaara 10
    04360 Tuusula
  • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.