Tukioppilastoiminta tekee koulussa tärkeää hyvinvointityötä.

Valkeakosken Tyryn peruskoulun aulassa on kokoontuminen, jossa parikymmentä oppilasta on pukeutunut tyylikkääseen violettiin huppariin, jonka selässä lukee ”tukari”. Ryhmä on yhtenäinen ja kiireisen oloinen. Välillä nauru raikaa, sitten taas jatketaan jonkin tulevan tapahtuman suunnittelua. 

Opettaja Eija ohjaa koulun aktiivista tukioppilastoimintaa. Tukioppilastoiminta tekee koulussa tärkeää hyvinvointityötä. He järjestävät erilaisia teemapäiviä, joilla pyritään saamaan luokkahenkeä luokissa paremmaksi sekä lisäämään koulun yleistä viihtyvyyttä. Tärkein tukioppilaiden tehtävä on toimia aktiivisesti koulukiusaamista vastaan.

Tukariporukan henki on avoin ja myönteinen. Tukioppilaat toimivat myös uuteen kouluun tulevien seiskaluokkalaisten tukikummeina auttaen heitä sopeutumaan ja ryhmäytymään.

Tukioppilaiden aherrus palkitaan keväällä järjestettävällä kevätretkellä. Se rahoitetaan myymällä Kakkutukun tuotteita, jonka Eija on kokenut helpoksi ja hyödylliseksi ansaitsemistavaksi. Lisäksi myyntituloista luovutetaan osa kevätjuhlassa jaettavaan stipendiin yhdelle seiskaluokkalaiselle. 

Tuotteita myydään useita kertoja vuodessa noin 3 viikkoa kerrallaan sekä suoramyyntinä että myyntikuvaston avulla. Suoramyynnillä oppilaat kiertävät myymässä tuntemattomille ovelta ovelle -periaatteella. Kuvaston avulla myydään etukäteen naapureille, tutuille ja sukulaisille. Tukioppilaat pyörittävät koulussa lisäksi kioskitoimintaa, jossa myydään myös Kakkutukun tuotteita. Eija-opettaja on jo konkari Kakkutukun tuotteiden myynnissä aikaisemmilta vuosilta; hän on myynyt tuotteita mm. urheiluseurojenkin kautta. ”Tämä on aivan ylivoimaisesti helpoin tapa ansaita varoja kaikenlaiseen toimintaan!” Eija toteaa tyytyväisenä ja kokoaa oppilaansa yhteen seuraavalle tunnille.

Opettajan  Eija Päiväniemi, Tyryn koulun Tukioppilasluokka

Tyryn koulun Tukioppilasluokka

Ansio yhteensä 3 552€

Myyntitiedot

Myyntien määrä5 kpl
Ansio yhteensä3 552 €

Myytyjen rasioiden määrä – Top 3

Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus433 kpl
Isoäidin Suklaakeksit238 kpl
Minnan Minttusuklaakeksit126 kpl

Ota yhteyttä

  • Arkisin: 08.00–17.00
  • Kakkutukku Oy
    Högberginhaara 10
    04360 Tuusula
  • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.