Näin voitte ansaita rahaa yhdistyksellenne

Näin voitte ansaita rahaa yhdistyksellenne

Tilaa ilmainen infopaketti

Myymällä Kakkutukun suosittuja pikkuleipiä, näkkileipää ja makeisrasioita saatte helposti kerättyä rahaa hauskoihin toimintoihin ja yhdistyksen pakollisiin kuluihin. Tässä vihjeitä miten täyttää yhdistyksen kassaa!

Grupp Räpsä

 
Helposti myytävät pikkuleivät vahvistivat yhdistyksen taloutta

Monet yhdistykset voivat varmaan vakuuttaa, että yhdistyksen kassa on välillä vähän vähissä. Hämeenkyrön räpsän pesäpalloseura vahvisti yhdistyksen kassaa myymällä pikkuleipiä, makeisia ja näkkileipää. Kakkutukun tuotteiden myynti on ollut tärkeä osa yhdistyksen toiminnan rahoittamisessa. Jäsenten myyntitoiminnan ansiosta yhdistys onnistui kattamaan jäsenmaksuja, kilpailumatkojen kustannuksia ja varustusten ostoa.

Lue lisää siitä, miten jäsenet tekivät ansaitakseen rahaa yhdistykselleen
 

Simon Kiri

 
Pikkuleipien myynti kilisi yhdistyksen kassaan

Kakkutukun tuotteiden myynti kilisi myös Simon Kirin kassaan tervetulleena lisänä. Perinteinen hiihtoseura on myynyt pikkuleipiä, makeisia ja näkkileipää monta vuotta ja ansiot on käytetty yhteisiin hiihtoleireihin esimerkiksi Levillä ja Saariselällä ja seuran kilpailukustannuksiin. 

Lue lisää siitä, miten Simo Kiri keräsi rahaa yhdistykselle

Riku Bjorklund

Yhdistysten myyntityö yhteisten tavoitteiden eteen

Yhdistyksiin osallistuminen on usein aatteellista ja useita eri toimintoja tarvitaan, jotta saadaan rahat riittämään. Kakkutukun tuotteiden myynti  auttaa tässä.

Myyntitoiminnan onnistumiselle on tärkeää, että yhdistyksen on helppo tehdä myyntityötä. Uskomme, että suositut ja helposti myytävät tuotteet ovat paras keino saada jäsenet osallistumaan ja pitämään myymistä helppona ja hauskana. Monet Kakkutukun tuotteista on klassikkoja: Pikkuveljen Kolat ja Äidin Suklaapallot  ovat todella suosittuja. Monet ostavat niitä aina uudestaan.

Mutta valikoimassa on muutakin kuin pikkuleipiä ja makeisia. Hyödyllisempiä vaihtoehtoja haluaville on valittavana useita sortteja näkkileipää. Laaja valikoimamme vauhdittaa myyntiä ja mahdollistaa tuotteiden myynnin vuoden ympäri.

Haluatteko tekin ansaita rahaa?

Tilaa ilmainen infopaketti

Haasteet yhdistysten myyntityössä

Rahan ansaitseminen joukkueelle ja myyntityö yhdistyksen kassan kasvattamiseksi ovat eri asioita. Joukkue tarvitsee usein lisää rahaa osallistuakseen kilpailusarjoihin ja treenausleireille, kun taas yhdistys ehkä tarvitsee rahaa kerhotalon remonttiin, uuteen ruohokenttään tai haluaa saada puskurin arvaamattomiin menoihin.On usein haasteellista hallinnoida monen jäsenen tekemää myyntityötä. 

On hyvä nimetä yhteyshenkilö jokaiselle joukkueelle hallinnoimisen helpottamiseksi. Voi olla niinkin, että yhdistyksen tarpeet vaikuttavat jäsenistä ”kaukaisilta” ja siksi voi olla vaikeaa herättää innostusta yhdistyksen kassan kasvattamiseksi.
 

Ansaitse rahaa yhdistyksellesi – vihjeitä motivaation lisäämiseen

 • Kuvaile päämäärä niin selvästi kuin mahdollista (esimerkiksi uusi ruohokenttä)

 • Selitä, miksi myyjien panos on niin tärkeä

 • Kerro, että siitä tulee olemaan kaikille hyötyä 

 
Innostusta voidaan lisätä päättämällä, kuinka monta rasiaa kunkin joukkueen on myytävä ansaitakseen rahaa yhdistykselle. Jos joukkue onnistuu myymään enemmän, menevät ansiot kokonaisuudessa pelaajien joukkueelle.

Nyt entistä helpompaa ansaita rahaa omalle yhdistykselle

Tässä kaksi keinoa joilla yhdistyksen pikkuleipien myyntiä helpotetaan:
 

 • Omat sivut: Omat sivut helpottavat yhdistyksen hallinnointia ja kommunikointia yhteyshenkilöihin älykkään viestitoiminnon avulla.

 • Verkkokauppa: tuotteiden esittely mahdollisimman monelle edistää myyntiä. Omien sivujen kautta myyvillä jäsenillä on pääsy verkkokauppaan ja he voivat jakaa verkkokaupan sosiaalisissa medioissa ja esitellä kaikille tuntemilleen henkilöille. Parhaan tuloksen saa kokemuksen mukaan käyttämällä sekä verkkokauppaa että perinteistä myyntikuvastoa.

 
Helppous on hyväksi. Muita etuja Kakkutukun tuotteiden myynnissä on, ettei yhdistyksen tarvitse maksaa mitään etukäteen. Maksatte vasta, kun myynti on suoritettu valmiiksi – ja vain niistä rasioista, jotka on myyty. Mitä enemmän myytte, sitä isomman korvauksen yhdistys saa joka rasialta. Lisäksi voitte aloittaa myynnin juuri silloin, kuin se sopii teille. Tilatkaa infopaketti ja pääsette käyntiin!

Kakkutukku Shop

Urheiluyhdistyksellä suuret menot

 • Kilpailu/treenaus

 • Vuokrat

 • Tilat

 • Materiaali/varustus

 • Muu

 • Palkat

 • Korvaukset

 • Kanslia/hallinto

On tärkeää olla mukana yhdistyksessä

Aktiivinen osallistuminen yhdistystoimintaan tuo tullessaan monta terveysetua. Kyseessä on etenkin nuoret. Kansainvälisen tutkielmassa oli mukana lähemmäs 2 000 nuorta iältään 17 vuotta, ja yhdistyksiin aktiivisesti osallistuvat nuoret kertoivat olevansa tyytyväisempiä elämään ja kokivat tulevaisuuden valoisampana kuin samanikäiset nuoret jotka eivät olleet mukana urheiluyhdistyksessä. 

On myös yleinen käsitys, että aktiivinen yhdistyselämä ehkäisee nuoria joutumasta huonoon seuraan ja juuttumisesta erityyppisiin väärinkäyttöihin. Te teette siis tärkeää työtä yhdistyksissä.

Haluatteko tekin ansaita rahaa?

Tilaa ilmainen infopaketti