Ansaitse Rahaa

Varainhankinta - Ansaitse rahaa päämääriin ja unelmiin

Tilaa ilmainen infopaketti

Luokkaretki Särkänniemelle,  osallistuminen Helsinki Cupiin tai uuden hevosen ostaminen ratsastuskoululle. Monet hauskat asiat maksavat. Mutta on fiksuja tapoja varainkeruuseen myös silloin, kun on nuori.

Yksin ei kukaan ole vahva. Yhdessä voidaan saada aikaan muutos. Luokkana, joukkueena tai aatteellisena yhdistyksenä teillä on mahdollisuus täyttää kassaa myymällä pikkuleipiä, karkkeja ja näkkileipää. Varainhankinta on oiva keino saavuttaa tavoitteenne yhdessä.

Ansaitse Rahaa

Älykäs tapa kerätä varoja jalkapallojoukkueelle

Jännittävät matsit ja harjoitusleirit nostavat tunnelmaa joukkueessa! Jalkapalloklubi FC Kuuysi, E06 myy Kakkutukun tuotteita saadakseen varaa kaikkiin hauskoihin toimintoihin. Pikkuleipien myynti tuo tärkeän lisän joukkueen kassaan ja vähentää vanhempien kustannuksia.

Lue lisää siitä, miten FC Kuusi ansaitsi rahaa joukkueelle

Nopea tapa luokkaretken varainhankintaan

Helsingin Uuden Yhteiskolun kahdeksasluokkalaiset haaveilivat luokkaretkestä Englantiin. Luokka myi pikkuleipiä, makeisia ja näkkileipiä tehdäkseen unelmamatkasta totta. Se osoittautui olevan menetysresepti! Monet tunsivat jo Kakkutukun tuotteet ja halusivat mielellään ostaa herkkutuotteita uudestaan. Näin kertoi yksi oppilaista.

Lue lisää siitä miten ryhmä teki hankkiakseen varoja luokalle

Ansaitse Rahaa

Ansaitse rahaa joukkueen kassaan

Tärkeintä ei ole voitto – vaan osallistuminen. Salibandyjoukkueessa Järvenpää Panthers 03 on tärkeintä pelaamisen ilo. Pelaajat myyvät Kakkutukun tuotteita saadakseen varoja joukkueen toiminnalle. Myynti on auttanut rahoittamaan joukkueen matkoja ja varusteita.

Lue lisää siitä miten joukkue teki ansaitakseen rahaa yhdessä

Kaikilla tulee olla varaa urheilla

Viime vuosien aikana yhä useammat nuoret ovat kiinnostuneet urheilemisesta. Näin todetaan tutkimuksessa, jonka on tehnyt kilpailu- ja huippu-urheilun keskus (KIHU). Lasten ja alle 19-vuotiaiden nuorten suosituimmat seuraurheilut ovat:

 • Jalkapallo

 • Jääkiekko

 • Yleisurheilu

 
Eniten kasvavat haaraliitot ovat cheerleadingliitto, palloliitto ja uintiliitto.
On näytetty toteen, että liikunnan avulla voimme paremmin. Liikunta vähentää myös ahdistusta ja stressiä. Sitä paitsi on kiva harrastaa urheilua. Mutta urheilun harrastaminen voi tulla kalliiksi. Varusteet, seuramaksut ja matkat cuppeihin maksavat. Urheilu, kuten esimerkiksi jääkiekko ja ratsastus voivat maksaa satoja euroja joka vuosi.

On myös kansainvälistä tutkimusta, jonka mukaan on yhteys sen välillä, kuinka paljon vanhempasi ansaitsevat ja kuinka usein harrastat liikuntaa. Ne, joiden vanhemmilla on parempi taloudellinen tilanne, harjoittelevat useamman kerran viikossa verrattuna niihin, joiden vanhemmilla on huonompi taloudellinen tilanne. Eikä ole kohtuullista, että vanhempien erilaiset taloudelliset edellytykset ohjaavat lasten urheilun harrastamista.

Mutta on toivoa, että yhä useammat nuoret voivat urheilla. Voitte esimerkiksi pitää huolta siitä, että matkustatte yhdessä turnauksiin, ostatte käytettyjä varusteita seuran vanhemmilta pelaajilta tai myytte jotain yhdessä ansaitaksenne rahaa. Silloin voi vähentää kaikkien joukkueen jäsenien kustannuksia.
 

Tässä muutama esimerkki odottamisen arvoisista sarjakilpailuista:

 

 • Siuntio Cup - Käsipallo

 • Bergen Cup - Käsipallo

 

 • Turku Turnaus - Jääkiekko

 

 • Helsinki Floor ball Cup - Salibandy

 • Gothia Innebandy Cup - Salibandy

 

 • Eskilstuna Basket Cup - Koripallo

 • Tallink Tournament - Koripallo

Ansaitse Rahaa

Näin kaikki voivat tulla mukaan luokkaretkelle

Koulun aktiviteettien ei pitäisi maksaa mitään – kaikkien pitäisi pystyä osallistua hauskoihin toimintoihin huolimatta siitä, miltä vanhempien taloudellinen tilanne näyttää. Siksi on fiksua, että luokka hankkii varoja yhteiseen päämäärään yhdessä.

Monet, jotka myyvät tuotteitamme ovat juuri koululuokkia. He haaveilevat museokäynneistä suurissa kaupungeissa, huvipuistoon menemisestä tai matkasta Suomen rajojen ulkopuolelle. Ja pikkuleipien myyminen on nuorille hyvä varainkeruutapa.

Viisi hyvää syytä mennä kouluretkelle:

 1. Tehdä jotain kivaa yhdessä

 2. Luokan yhteishenki tulee paremmaksi

 3. Tutustua uusiin paikkoihin

 4. Saa oppia uusia asioita

 5. Asetat itsellesi haasteita

Ansaitse Rahaa

 
Etuja omien rahojen ansaitsemisessa

Varainkeruu yhdessä tuo tullessaan paljon myönteistä. Samojen päämäärien  tavoitteleminen luo paremman yhteishengen ryhmään ja yhteistyö paranee, se on hyväksi sekä kentällä että myös luokkahuoneessa. Sitä paitsi voitte tuntea ylpeyttä siitä, että olette tehneet työtä varojen keräämiseksi – ette ole saaneet mitään ilmaiseksi.
 

Ansaitse Rahaa

 
Näiden vihjeiden avulla ryhmästä tulee huippuluokan myyjiä:

 • Kerro tavoitteesta niin että kaikki motivoituvat

 • Harjoitelkaa esittäytymistä asiakkaille ja kertokaa mihin varat on tarkoitus käyttää

 • Opetelkaa, mitkä tuotteet ovat gluteiinittomia, vegaanisia, maidottomia ja mitkä eivät sisällä pähkinöitä niin, että voitte vastata kysymyksiin

 • Kerro, että valikoimassa on sekä makeita herkkuja että terveellisiä näkkileipiä

 • Kerro että tuotteet on pakattu hienoihin rasioihin, jotka ovat myös täydellisiä lahjoja annettavaksi

Varainhankinta päiväkotiryhmälle

Uusia leikkikaluja pihaan vai onko jännittävä retki suunnitteilla? Kakkutukun suosittujen tuotteiden myyminen on fiksu tapa saada varoja päiväkodin tarpeisiin. 5 prosenttia pikkuleipiä, karkkeja ja näkkileipää myyvistä on päiväkoteja.

Haluatteko tekin ansaita rahaa?

Tilaa ilmainen infopaketti

Ota yhteyttä

 • Arkisin: 08.00–17.00
 • Kakkutukku Oy
  Högberginhaara 10
  04360 Tuusula
 • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.