Maistuvat makeisemme

Maistuvat makeisemme

Karkeista pitävät kaikki. Kakkutukun valikoimassa on ollut makeisrasioita vuodesta 1998 lähtien, jolloin lanseerattiin huippusuosittu Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus.

Sittemmin valikoimaan on tullut Tenavien Toivekarkit, Papan Suklaapatukat ja Kapteenin Lakritsisekoitus. Jälkimmäinen nousi saman tien suosikkien joukkoon!

 
Makeisten myyminen luokkakassaa varten vie Rhodokselle!

Simonkylän koulun 9B sen tietää: makeisten myyminen auttaa saavuttamaan unelmia. Luokka lähtee syksyllä viettämään erilaista kouluviikkoa Kreikan Rhodokselle. Matkaa on suunniteltu jo pitkään, ja rahaa on kerätty eri tavoin. Kakkutukun tuotteilla on kuitenkin ollut suuri merkitys, koska ne ovat suosittuja ja myyvät itse itseään.

Lue lisää, miten luokka ansaitsi rahaa matkalleen!

 
Makeisten myyminen - mainio tapa ansaita rahaa yhdistystoimintaan!

Pesäpallojoukkue Hämeenkyrön Räpsän naiset ja tytöt ovat tottuneita kilpailemaan. Kakkutukun tuotteita he ovat myyneet jo vuosia. Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus valtasi eniten myytyjen Kakkutukun tuotteiden ykköspaikan, kun urheilevat naiset ryhtyivät myyntihommiin jälleen kerran.

Haluatko tietää lisää, miten voit ansaita rahaa joukkueelle myymällä makeisia?

Haluatteko tekin myydä suosittuja karkkirasioitamme!

Tilaa ilmainen infopaketti

Karamellin historia Suomessa

Karamellin tärkeää ainesosaa, sokeria, on käytetty lääkkeenä ja ruoan piristyksenä jo vuosisatoja. Sokeri oli pitkään kallis ja harvinainen luksustuote, jota ryhdyttiin tuomaan Suomeen enemmän vasta 1500-luvulla – mutta ainoastaan varakkaiden iloksi. Oikeata karkkia pääsivät Matti ja Maija Meikäläiset maistelemaan 1700-luvulla. Tällöin ryhdyttiin valmistamaan rintasokeria, jota sai apteekista ja käytettiin myös lääkkeenä. Rintasokeria sai Suomessa apteekista 1900-luvun puoliväliin asti.

Toinen apteekissa myynnissä ollut herkku oli tietenkin lakritsi, jota myytiin lääkkeenä. Lakritsi on luonnontuote, jota saadaan lakritsijuuresta. Lakritsikasvin juurta on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin jo vuosituhansia. Aleksanteri Suuren kerrotaan antaneen sitä sotilailleen janoa taltuttamaan. Kiinalaisessa lääketieteessä lakritsin juurta käytetään vieläkin yskänlääkkeenä ja liman irrottamiseen. Eikä sovi unohtaa, että suomalainen lakritsi on erittäin suosittua maailmalla! Löydät sitä myös Kakkutukun karkeista.

Pietarilaiset opettivat suomalaisille suklaan syönnin 1800-luvulla. Erittäin hyvä asia myös terveyskannalta, koska nykyään tiedämme, että tumma suklaa voi olla jopa terveellistä! Makeisia ajatellen, 1800-luku oli muutenkin tärkeä vuosisata, koska kaikkien rakastama toffee keksittiin 1800-luvun loppupuolella. Englannintoffeemme valmistetaan vuodelta 1895 olevan reseptin pohjalta.

Tiesitkö, että suomalaiset syövät 12-13 kiloa karkkia per henkilö ja vuosi?

Näin saat karamellivaraston riittämään kauemmiz

 1. Laita karamellit lukittavaan laatikkoon/kaappiin.

 2. Anna avain henkilölle johon luotat.

 3. Sopikaa päivä (esim. lauantai) jolloin saat avaimen takaisin.

 4. Syö ja nauti.

Lauantaikarkkiperinne

Lördagsgodis (vrt. lauantaikarkit) on Ruotsista lähtöisin oleva perinne, joka juontaa juurensa 50- ja 60-luvuille saakka. Viranomaisten suosituksesta lapset saisivat syödä makeisia vain kerran viikossa, jotta hampaat pysyisivät terveinä. Näin syntyi viikoittainen, hartaasti odotettu perinne. Suomessakin noudatetaan jossain määrin tapaa pitää karkkipäivä.

Neljä suosittua makeisrasiaa

Kakkutukun valikoimassa on kolme eri makeisrasiaa. Täältä löytyy Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus, myyntimenestys, joka on ihana sekoitus kirpeitä hedelmätoffeita, lakritsia ja englannintoffeeta.

Toinen suosittu makeisrasia on Kapteenin Lakritsisekoitus. Rasia on täynnä veden kielelle nostattavia makeita suomalaisia lakritseja, hedelmä- tai suklaatäytteineen.

Suklaan ystävä ei joudu pettymään. Isoisän Suklaakeksit sisältävät meidän gluteenitonta keksisuklaata, josta yli 88 prosenttia on belgialaista maitosuklaata.

Tenavien Toivekarkit sisältävät noin 20 eri irtokarkkilajiketta. Mainio sekoitus hyytelökarkkeja, lakritseja ja kolapulloja, jotka vain odottavat herkuttelua.

4 karamellileikkiä lasten juhliin Mitä olisivat lasten juhlat ilman karkkia? Keräsimme oheen muutamia leikkejä, jotka sopivat hyvin juhliin tai mukavaksi ajanvietteeksi kaikille leikkimielisille.

Kakkutukku Makeiset

Karamellihamsteri

Tätä leikkiä varten tarvitset:

 • Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus

 • Kynä

 • Paperi

Piirrä kasvot tai eläin paperille. Aseta piirustuksen päälle toffeekarkkeja. Yksi henkilö poistuu hetkeksi huoneesta. Sillä aikaa muut sopivat, mikä karkeista on Karamellihamsteri. Kun henkilö palaa huoneeseen, hänen tehtävänsä on syödä karamelleja yksitellen. Osuessaan oikeaan karamelliin, muut huutavat ”Karamellihamsteri!”, ja vuoro vaihtuu.
 

Kimin leikki

Tähän leikkiin tarvitset:

 • Tenavien Toivekarkit

Jakaantukaa kahteen ryhmään. Asettakaa seitsemän eri karamellia tarjottimelle. Toinen ryhmistä katsoo karamelleja 20 sekuntia. Tämän jälkeen kaikki ryhmän jäsenet sulkevat silmänsä. Poista kaksi karamellia.

Ryhmän tehtävä on nyt arvata mitkä karamellit poistettiin. Jos ryhmä arvaa yhden oikein, kaikki ryhmän jäsenet saavat yhden karkin. Jos he arvaavat molemmat oikein, he saavat kaksi karkkia. Nyt on toisen ryhmän vuoro!
 

Aarteen metsästys

Leikkiä varten tarvitset:

 • Kapteenin Lakritsisekoitus Paperi

 • Kyniä

 • Kosteita teepusseja

Piilota Kapteenin Lakritsisekoitus-rasia. Piirrä muutama kartta ja merkitse paikka johon aarre on kätketty isolla, punaisella rastilla. Mutta eikö olisi jännittävää, jos aarrekartta näyttäisi todella vanhalta ja kellastuneelta? Vedä kosteaa teepussia paperin yli. Etsikää nyt aarretta yhdessä!
 

Romahtava torni

Leikkiin tarvitset Papan Suklaapatukat

Kasatkaa kaikki suklaakeksit tukevaksi torniksi. Nyt leikki voi alkaa. Ota tornista yhdellä kädellä yksi keksi, ja aseta se ylimmäiseksi. Seuraava pelaaja toimii samalla tavalla. Se pelaaja, joka saa tornin romahtamaan, on hävinnyt.

Makeisrasia joka sopii kaikille

Me Kakkutukkulaiset olemme sitä mieltä, että juhlat ovat kaikkia varten. Mutta miten ottaa huomioon kaikki allergiat? Seuraavasta listasta käy ilmi, millaiset makeiset sopivat mihinkin allergiaan.

Gluteeni-intoleranssi: Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus, Papan Suklaapatukat
Pähkinäallergia: Kapteenin Lakritsisekoitus
Kananmuna-allergia: Pikkuveljen Paras Toffeesekoitus, Tenavien Toivekarkit, Kapteenin Lakritsisekoitus

 

Hyviä syitä myydä makeisia

Kevään luokkaretket, antoisat harjoitteluleirit tai tulevat turnaukset. On olemassa monia syitä kerätä rahaa kassaan. Yksi helppo tapa ansaita rahaa on myydä karkkia. Kakkutukun valikoimasta löytyy paljon vaihtoehtoja makeis- ja pikkuleipärasioista näkkileipiin.
 

Haluatteko tekin myydä suosittuja karkkirasioitamme!

Tilaa ilmainen infopaketti

Ota yhteyttä

 • Arkisin: 08.00–17.00
 • Kakkutukku Oy
  Högberginhaara 10
  04360 Tuusula
 • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.