Herkulliset näkkileipämme

Herkulliset näkkileipämme

Näkkileivästä tuli osa Kakkutukun valikoimaa vuonna 2012. Hermannin Herkkunäkkileivästä ja Leilan Luksusnäkkileivästä tuli suurmenestyksiä ja hyvä täydennys pikkuleipä- ja makeissortimenttiin. 

Koska näkkäri menestyi niin hyvin, tuntui luonnolliselta lisätä vaihtoehtoja, ja niin Jennan Juusto-valkosipulinäkkileipä löysi tiensä näkkileipävalikoimaamme.

 
Parasta myyntityössä on sen levittämä ilo

Helsingin Uusi Yhteiskoulu on myynyt Kakkutukun tuotteita jo seitsemän vuoden ajan. Asioiminen Kakkutukun kanssa on vaivatonta, ja lisäarvoa tuo ihmisten halu auttaa koululaisia keräämään varoja projektejaan varten. Hyväntahtoisuus tuo iloa ja potkua myyntityöhön. 

Lue lisää siitä, miten 8A-luokan oppilaat ansaitsivat varoja matkaansa varten!

 
Suolainen näkkäri on hieno täydennys makeaan valikoimaan

Tikkurilan Palloseuran Tytöt matkustavat mielellään, ja Kakkutukku on osoittautunut oivalliseksi tavaksi kerätä varoja tyttöjen turnaus- ja leirimatkoihin. Omat sivut-palvelun myötä myymiseen liittyvät paperityöt ovat helpottuneet huomattavasti. Asiakkaiden keskuudessa suolainen vaihtoehto on ollut erittäin suosittu – onhan näkkileipä sekä terveellinen että maukas!

Lue lisää siitä, miten jalkapalloilevat tytöt ansaitsivat rahaa joukkueelle!

Haluatteko tekin kerätä rahaa yhteiseen tavoitteeseen

Tilaa ilmainen infopaketti

Pala näkkileipähistoriaa.

Näkkileipää on syöty Suomessa jo reilusti yli 100 vuotta. Alun perin Ruotsista tullutta näkkileipää pidettiin alussa juhlaruokana, muun muassa koska sen valmistus oli haastavaa. Sittemmin näkkileivästä tuli miltei joka huushollin arkeen kuuluva välipala tai aterian lisuke. 

Nykyään näkkileipä on myös trendiruokaa, todennäköisesti sen monipuolisuuden ja terveellisyyden vuoksi. Näkkileipä on käytännöllinen elintarvike koska se säilyy hyvin eikä paina paljoa. Oikein säilytetty näkkileipä voi säilyä jopa vuoden. Näkkileivästä on hyödytty muun muassa talvi- ja jatkosodan aikana, jolloin valmistettiin näkkileipää armeijan käyttöön. 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja se pätee myös näkkileipään, jota on kutsuttu ainakin nimillä vanikka, vaneri ja näkkäri. Ja kyllä se rakas leipä on - suomalaisiin uppoaa noin kaksi kiloa näkkileipää vuodessa! Itse nimi ”näkkileipä” tulee ruotsinkielisestä sanasta ”knäckebröd”. ”Knäcke” taas tulee sanasta ”knäck”, eli työkalu, jota käytettiin näkkileivän valmistuksessa. 

Näkkäri on siis kiistattomasti terveellinen, hyvän makuinen ja suosittu välipala!

Muutama vinkki avatun näkkileipärasian säilyttämiseen

 • Säilytä leipää ilmatiiviissä astiassa

 • Säilytä astiaa viileässä paikassa, kuten esim. ruokakomerossa

 • Näkkileipä viihtyy pimeässä, rapeus katoaa suorassa auringonpaisteessa

Onko näkkileipä terveellistä?

Kyllä, näkkileipä on terveellistä, muun muassa koska siinä on paljon proteiineja verrattuna tavalliseen valkoiseen leipään. Tämän lisäksi leipomiseen käytetään yleensä karkeita jauhoja. Kakkutukun valikoimassa eniten proteiineja löytyy Vaarin Saaristonäkkileivästä, jossa on 17 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. 

Vaarin Saaristonäkkileipä on leivottu speltti- ja ruisjauhoista, ja maustettu tillillä ja sipulilla. Tillin sanotaan olevan hyväksi vatsalle, ja voi jopa lievittää erilaisia vatsavaivoja. Näin ollen Vaarin Saaristonäkkileipä on sekä maukas että terveellinen näkkileipä.

Levitteellä on tietenkin myös merkitystä. Makeat levitteet, kuten hillo, marmeladi tai Nutella, tekevät leivästäsi vähemmän terveellisen. Arjen välipalana näkkärimme maistuvat sellaisenaan tai ohuen voikerroksen kera. Pienen kultareunuksen antaa viipale kovaa juustoa tai laadukasta lihaleikkelettä.

Maukkaita välipalareseptejä

Myy hyvää, tee hyvää

Haaveileeko luokkanne yhteisestä luokkaretkestä? Siinä tapauksessa on hyvä miettiä, miten kyseinen tavoite saavutetaan. Yksi tapa ansaita rahaa luokkakassaan on esimerkiksi myydä näkkileipiä.

Kakkutukun valikoimasta löytyy niin näkkäreitä kuin pikkuleipiä ja makeisiakin. Näkkileipämme ovat suosittuja asiakkaiden keskuudessa, jonka ansiosta varojen kerääminen luokalle, joukkueelle tai yhdistykselle on sekä helppoa että kivaa. Yhdessä tekeminen ylläpitää ja edistää myös ryhmähenkeä. 

Jos myyminen tuntuu vaikealta, ehdotamme että aloittelet pikkuhiljaa. Myy aluksi perheelle ja lähisukulaisille, ja pyydä vanhempiasi ottamaan myyntikuvastoja mukaan työpaikalle.

Uusi nettikauppamme helpottaa myös näkkäreiden myymistä. Jaa sivustosi linkki Facebookissa tai Instagramissa, niin asiakkaat voivat valita tuotteita rauhassa.

5 perustetta näkkileipien myymiselle:

 1. Näkkileipä on hyvää! Syö sellaisenaan, tai tarjoile hyvän levitteen kera.

 2. Näkkärit ovat terveellisiä! Jos makeiset tuntuvat epäterveellisiltä, näkkileipää voi ostaa hyvällä omallatunnolla.

 3. Viisasta pitää kotona. Näkkäreistä saa nopeasti hyvää pikkupurtavaa, jos saapuu yllätysvieraita.

 4. Näkkileipä säilyy pitkään.

 5. Rahasi menevät hyvään tarkoitukseen. Ostamalla näkkäreitä autat joukkuetta tai luokkaa osallistumaan turnaukseen, harjoitusleirille tai tekemään jotain muuta kivaa.

Haluatteko tekin kerätä rahaa yhteiseen tavoitteeseen

Tilaa ilmainen infopaketti

Ota yhteyttä

 • Kakkutukku Oy
  Högberginhaara 10
  04360 Tuusula
 • Rinki

Tarjoamme luokille ja joukkueille mahdollisuuden kerätä varoja helposti ja toteuttaa unelmiaan.